Pizza med blomkålsbund

Pizza med grøntsagsbund

Pizza topping ost

Pizza topping ost

1 PIZZABUND – CA. 3-4 PERSONER

  • 300 g revet blomkål
  • 200 g revet gulerod
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk oregano eller basilikum
  • 2 spsk HUSK
  • 2 æg
Cheddar og Mozarella ost

Cheddar og Mozarella ost

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern. Hæld dem i en skål og overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.

Hæld herefter blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af og fortsæt indtil den er tør.

Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet ost, oregano, HUSK og æg. Rør sammen til en fast dej.

Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt. Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).

Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.

Tag ud og lad afkøle.

Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Så du undgår, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.

Fordel dit ønskede fyld på pizzaen: tomatpuré først, derefter ost og til slut fyld. Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud.

Med inspiration fra Madbanditten.dk